Пријатељство не зна за разлику у годинама

Да су пријатељска рука, осмех и загрљај од непроцењиве вредности у сваком добу живота, сведоче слике и текст у наредном прилогу.

У четвртак 16. 03.2023.  ученици Школе за негу лепоте посетили су Дом за негу старијих лица и још једном потврдили да им је љубав према ближњима на првом месту. У овој племенитој замисли подржали су их ученици Савремене гимназије, који су се потрудили око организације превоза и сви заједно се упитили ка Дому како би исказали поштовање, љубав и подршку нашим старијим суграђанима.

За ову прилику, ученици обе београдске школе, припремили су пригодан програм и уз звуке клавира праћене стиховима наших најзначајнијих песника, улепшали свакодневицу у овом  Дому, смештеном на једном од најлепших места на општини Вождовац. Ученици Школе за негу лепоте су уз подршку својих наставника и професора, прикупили сликарски материјал који су дарововали корисницима и особљу за потребе радних терапија. Уз снажну поруку да су ‘’животно искуство и мудрост непресушна инспирација млађим генерацијама’’, наши ученици су још једном потврдили да су развијање међуљудских односа и упознавање различитости ради узајамног допуњавања, један од темеља свих облика васпитања и образовања.

Ана Марјановић

Вероучитељ

Национални дан књиге

Обележавање Националног дана књиге огледа се у разговору са ученицима о значају изучавања националне књижевности и неговању језика и писма. Ове школске године, промоција читања, књиге и литературе уопште, почела је у Школи за негу лепоте већ у децембру током припремања разних садржаја којима смо представили рад са даровитим ученицима, поводом обележавања Дана школе. Наставници српског језика и књижевности организовали су акцију облепљивања школе плакатима, које су осмислили и израдили, а на којима су исписане мудре и лепе мисли писаца, филозофа и научника. Стрелице на плакатима показују пут од улазних врата школе до библиотеке и служе као подсетник и мотивација да се овај школски кутак што чешће посећује и користи.

 

Сенад Самарџић у Школи за негу лепоте

У четвртак, 8.12.2022. године, реномирани фризер Сенад Самарџић, одржао је семинар у просторијама школе. Семинару су присуствовали ученици школе и наставници практичне наставе. На семинару смо имали прилике да видимо мушко шишање, бријање и фазонирање браде и бркова.

Заљубљени Шекспир

Посетили смо Београдско драмско позориште и одгледали представу Заљубљени Шекспир. Интересантна глумачка подела и духовити дијалози су изазвали овације и оставили без даха наше ученике и наставнике. Представа је трајала 180 минута, али се чинило да је прошла за трен. Још једна среда је прошла у знаку позоришта и ваннаставних активности у нашој школи.

Прослава Дана школе дан 6

У понедељак 5.12.2022. године у 13:45 промовисали смо читање и књижевност. У холу школе је постављен централни пано на коме су изложени радови ученика, а стрелицама исписаним цитатима великана књижевности означен је пут до библиотеке, где се одвијало казивање одабраних одломака.

 

Прослава Дана школе дан 5

Дана 02.12.2022. у школском холу постављена је изложба ученичких радова на вештачким рукама, декоративних средстава и урамљених уметничких ручних дела. Ученици одељења 3-2 су у току презентације смера, радиле маникире и уз помоћ декоративних средстава улепшавале посматраче.

Такође су тог истог дана маникири и педикири одржали школско такмичење на тему ,,НОЋ ВЕШТИЦА”. Учествовало је дванаест ученица из других и трећих разреда и својим креацијама су употпуниле дан, изабран је победник.

Прослава Дана школе дан 4

Четвртог дана одржано је и школско такмичење мушких фризера.

Прва три места освојили су:

  1. Стеван Арсић 3-8
  2. Душан Добросављевић 3-7
  3. Павле Радојчић 3-4