Дарујемо косу, дарујемо снагу

Данас, пет месеци од почетка хуманитарне акције “Блиц жене” “Дарујемо косу, дарујемо снагу”, можемо да кажемо да смо на корак од циља.

Učenica Ivana Jovanović našiva venac kose na monturu

Наставници и ученици Школе за негу лепоте управо праве прву туру перика за жене које се лече од рака и које су у тој борби остале без косе.

Profesorka Vladanka Žilović kaže da je dosad u školu stiglo 12 kilograma i 677 grama kose

Прве перике биће готове половином маја, а све информације о критеријуму и терминима поделе перика биће благовремено објављене у “Блиц жени”.

Učenica Ana Popović specijalnom iglicom uvlači u monturu dlaku

po dlaku

 

Ова акције успела је захваљујући огромном одзиву читалаца “Блиц жене”. Досад се ошишало преко 500 жена, деце и мушкараца из целе Србије.

Marija Vuksanović vezuje po pet dlaka za konac, a to se zove

tresiranje

Акцију је подржало 35 фризерских салона из свих градова и села у којима је било некога ко је желео да се шиша. Сви фризери шишали су људе бесплатно и нико није одбио сарадњу.

Само су ученици Академије “Пањковић” из Београда ошишали 245 жена, а велики посао урадио је и београдски салон “Антео меџик мирор”. Компанија “Биомелем” и наша школа обезбедили су монтуре за израду перика. “Биомелем” је поднео трошкове за комплетну логистику и захваљујући њима сада се у нашој школи пуном паром праве перике.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *