Отвори срце – прочитај књигу!

Поводом Националног дана књиге 28. фебруара Школа за негу лепоте прикључила се акцији Читајмо гласно коју организује Друштво школских библиотекара Србије.

Поводом националне промоције читања у школској библиотеци окупили су се ученици који су заједно са библиотекаром и наставницима читали омиљене стихове и одломке из одабраних прозних дела наше и светске књижевности. Након  читања разговарали су о прочитаним делима, о значају књиге, као и о томе шта она представља и које место заузима у животу савремених читалаца.

Читање је почело у пет до дванаест (11.55 часова), што  је симболично представљало крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште. Ово је била прилика да се још једном подсетимо да је књига и даље веома важна у духовном развоју човека, да опстаје вековима уназад и да и данас, у време савремених технологија, ипак проналази свој пут до читалаца.

Захваљујући овој акцији, ученици су уживали у дружењу и подстицали једни друге на неговање културе читања и очување матерњег језика.