Угледни час сценске шминке

Наставница сценске шминке Владанка Жиловић одржала је угледни час у одељењу 3-1. Назив наставне теме је Узимање отисака лица помоћу гипса. Ученици су научили да израде отисак лица гипсом (негатив).

Са угледног часа

Светски дан позоришта, 27. март,  је обележен угледним часом. Ученици и гости су говорили о изгледу маски, врстама, значају и њиховој улози у уметности, пре свега позоришној, филмској и музичкој. Ученица Марија Тодоровић нам је представила свој рад и отворила нову димензију употребе маски и то у области анимираних игрица.

наставник Историје позоришта

Ивана Јеротић

Младост и лепота под куполом Храма

Да су ученици Школе за негу лепоте веома заинтересовани за наставу ван учионице, увериће нас  редовне посете храму Светог Саве које се организују готово сваке недеље, у склопу часова верске наставе . Ученици радо учествују у оваквом облику учења, који укључује интердисциплинарни приступ образовању. Упознајући лепоту и  значај највеће православне светиње,  ђаци имају прилику да обједине знања која стичу из области историје, веронауке и ликовне уметности. Овакав облик наставе традиционално се примењује у Школи за негу лепоте што, умногоме оплемењује школски живот и чини га занимљивијим.
Ана Марјановић

Пријатељство не зна за разлику у годинама

Да су пријатељска рука, осмех и загрљај од непроцењиве вредности у сваком добу живота, сведоче слике и текст у наредном прилогу.

У четвртак 16. 03.2023.  ученици Школе за негу лепоте посетили су Дом за негу старијих лица и још једном потврдили да им је љубав према ближњима на првом месту. У овој племенитој замисли подржали су их ученици Савремене гимназије, који су се потрудили око организације превоза и сви заједно се упитили ка Дому како би исказали поштовање, љубав и подршку нашим старијим суграђанима.

За ову прилику, ученици обе београдске школе, припремили су пригодан програм и уз звуке клавира праћене стиховима наших најзначајнијих песника, улепшали свакодневицу у овом  Дому, смештеном на једном од најлепших места на општини Вождовац. Ученици Школе за негу лепоте су уз подршку својих наставника и професора, прикупили сликарски материјал који су дарововали корисницима и особљу за потребе радних терапија. Уз снажну поруку да су ‘’животно искуство и мудрост непресушна инспирација млађим генерацијама’’, наши ученици су још једном потврдили да су развијање међуљудских односа и упознавање различитости ради узајамног допуњавања, један од темеља свих облика васпитања и образовања.

Ана Марјановић

Вероучитељ