Сенад Самарџић у Школи за негу лепоте

У четвртак, 8.12.2022. године, реномирани фризер Сенад Самарџић, одржао је семинар у просторијама школе. Семинару су присуствовали ученици школе и наставници практичне наставе. На семинару смо имали прилике да видимо мушко шишање, бријање и фазонирање браде и бркова.

Заљубљени Шекспир

Посетили смо Београдско драмско позориште и одгледали представу Заљубљени Шекспир. Интересантна глумачка подела и духовити дијалози су изазвали овације и оставили без даха наше ученике и наставнике. Представа је трајала 180 минута, али се чинило да је прошла за трен. Још једна среда је прошла у знаку позоришта и ваннаставних активности у нашој школи.

Прослава Дана школе дан 6

У понедељак 5.12.2022. године у 13:45 промовисали смо читање и књижевност. У холу школе је постављен централни пано на коме су изложени радови ученика, а стрелицама исписаним цитатима великана књижевности означен је пут до библиотеке, где се одвијало казивање одабраних одломака.

 

Прослава Дана школе дан 5

Дана 02.12.2022. у школском холу постављена је изложба ученичких радова на вештачким рукама, декоративних средстава и урамљених уметничких ручних дела. Ученици одељења 3-2 су у току презентације смера, радиле маникире и уз помоћ декоративних средстава улепшавале посматраче.

Такође су тог истог дана маникири и педикири одржали школско такмичење на тему ,,НОЋ ВЕШТИЦА”. Учествовало је дванаест ученица из других и трећих разреда и својим креацијама су употпуниле дан, изабран је победник.

Прослава Дана школе дан 4

Четвртог дана одржано је и школско такмичење мушких фризера.

Прва три места освојили су:

  1. Стеван Арсић 3-8
  2. Душан Добросављевић 3-7
  3. Павле Радојчић 3-4

Прослава Дана школе дан 3

Дана 30.11.2022. на првом спрату школе постављена је изложба радова калиграфске секције. Ученици су у току првог полугодишта вежбали различите фонтове слова и у односу на свој сензибилитет и карактер, одабрали да ураде задатак писмом којим су се најбоље изразили. Такође су тог истог дана, другим ученицима у ходнику школе поред својих радова показивали на одморима, између часова вештину извођења самих калиграфских слова као један подстицај да се и други ученици прикључе секцији.

Трећег дана одржано је и школско такмичење женских фризера. Победнице такмичења и наше представнице на Републичком школском такмичењу су Маја Јанковић и Милица Француз, ученице одељења 3-9.

Прослава Дана школе дан 2

Наставили смо слављеничку недељу спортским даном!

У уторак је у фискултурној сали одржан приказ борилачких вештина. Професор Владан Петровић и ученици, Сара Ћебић и Михајло Петровић су показали своја борилачка умећа.

Након тога, одржане су две утакмице између наставника и ученика. Ученици и наставници су одиграли ревијалне мечеве у кошарци и одбојци. Велики број ученика је бодрио и овацијама награђивао такмичарских дух учесника.

Наставнице физичког васпитања, Оливера Миљановић и Ивана Милошевић су са ученицама одељења 1-1 приказале тренинг ритмичко-спортске гимнастике.